Identiteit dode automobilist na botsing trein in Velp bekend

Foto: Martin de Jongh

VELP – De automobilist die zondagmiddag op de spoorwegovergang bij de Nordlaan in Velp op een trein botste, is een 75-jarige man uit Arnhem. Hij is zondagavond in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie.

De politie heeft getuigen gesproken en die zeggen dat de be­stuur­der op het spoor stil zou zijn komen te staan en zou daar niet meer weg hebben kunnen komen. Naast de bestuurder zaten er in de auto nog twee inzittenden. Zij konden de auto nog voor de botsing met de trein verlaten en raakten niet gewond.

De bestuurder kon niet op tijd uit de auto wegkomen, waardoor hij in botsing kwam met een aanrijdende trein. De hulpdiensten hebben de man na het ongeval uit de auto gehaald en hij is door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis in Arnhem. Daar is de man later op de avond overleden.

Het is nog niet duidelijk of de sneeuw een rol heeft gespeeld. Dat wordt nog onderzocht door de politie.