Wilfred de Bruijn bij boekhandel Jansen & de Feijter in Velp

Foto: Pixabay

VELP – Schrijver, documentairemaker en Parijzenaar Wilfred de Bruijn is vrijdag (12 januari) te gast bij cultureel podium en boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Walter Jansen zal De Bruijn interviewen over zijn haat-liefdeverhouding met het land en de nog altijd broodnodige strijd tegen homohaat.

De journalist kreeg in 2016 landelijke bekendheid nadat hij slachtoffer werd van anti-homogeweld toen hij met zijn vriend over straat liep. Hij werd boegbeeld van de protesten tegen anti-homosentimenten.

Er volgden diverse televisieoptredens (o.a. bij DWDD) en hij maakte voor de VPRO de documentaireserie ‘Op zoek naar mijn Frankrijk‘.  Het interview start vrijdag om 20.00 uur (entree 5 euro, maar gratis op vertoon van een GelrePas)