Omroep Gelderland en lokale omroepen lanceren verkiezingswebsite GldStemt

Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM – Omroep Gelderland en 33 lokale omroepen, waaronder Studio Rheden, hebben vrijdag de website GldStemt.nl gelanceerd. Op deze website kunnen inwoners van alle Gelderse gemeenten het nieuws volgen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

In 48 van de 53 Gelderlandse gemeenten wordt op 21 maart een nieuwe gemeenteraad gekozen. Omroep Gelderland en de lokale omroepen willen zorgen voor een goede nieuwsvoorziening zodat alle inwoners 21 maart goed geïnformeerd hun stem kunnen uitbrengen.

De website heeft per gemeente een pagina met daarop verkiezingsnieuws, filmpjes, reportages en een stemhulp als die beschikbaar is. Het nieuws op de site wordt gemaakt door zowel de lokale omroepen als Omroep Gelderland.

De website www.GldStemt.nl is onderdeel van een groot samenwerkingsproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Samen met de lokale omroepen organiseert Omroep Gelderland een verkiezingskaravaan. Een bus, die omgebouwd wordt tot radio en tv-studio, gaat vanaf 6 februari dwars door de provincie rijden en alle gemeenten bezoeken. Op 14 maart staat de bus in de gemeenten Rheden en Rozendaal en daar zendt Studio Rheden live vanuit.

Nieuws van uit de bus zal een prominente plek krijgen op de website Gelderland Stemt. Ook de route van de bus, plaats en locatie zijn op de site te vinden, evenals de radio-uitzendingen en televisiereportages.

Kijk voor meer informatie op GldStemt.nl.