Verenigingen

Vrijwilligers gevraagd voor het overzetten van padden

Foto: Pixabay

RHEDEN – Ook dit jaar gaat de paddenwerkgroep Rheden in onze gemeente padden overzetten. In de afgelopen jaren heeft de werkgroep al duizenden padden in de gemeente een veilige overtocht kunnen bieden.

Op 23 en 24 februari worden langs een deel van de Harderwijkerweg in Dieren en de Middachterallee tussen Ellecom en De Steeg weer schermen geplaatst.

Vanaf dat moment tot ongeveer half april zullen vrijwilligers tweemaal per etmaal in de weer zijn om de padden een veilige overtocht naar hun voortplantingsgebieden te bieden.

Ook dit jaar kan de paddenwerkgroep weer vrijwilligers gebruiken die behulpzaam willen zijn bij het plaatsen van de schermen en het ingraven van de emmers op zaterdag 24 februari en/of bij het overzetten van de padden in de weken daarna.

Op 13 februari is er een informatieavond in de Oase. Kijk voor meer info op Paddenrheden.simplesite.com.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten