Kruising in Velp gaat dicht voor aanleg rotonde

Foto: Studio Rheden

VELP – De kruising met de Arnhemsestraatweg, Nordlaan en Daalhuizerweg in Velp gaat vanaf maandag 26 februari dicht. Op de kruising wordt een rotonde aangelegd. Nu staan er nog verkeerslichten bij de kruising, maar die gaan verdwijnen.

De komst van de rotonde ging niet zonder slag of stoot. Een deel van de tuin van een appartementencomplex werd door de gemeente Rheden onteigend. De bewoners wilden een andere rotonde om hun tuin te kunnen behouden, maar volgens de gemeente was dit niet mogelijk en zette het huidige plan door. De bewoners waren nog naar de Raad van State gestapt, maar die zaak verloren ze.

De aanleg van de rotonde volgt op de werkzaamheden op de Arnhemsestraatweg tussen de kruising en de Hoofdstraat. Die weg is al sinds januari afgesloten. Dit deel van de Arnhemsestraatweg krijgt een nieuwe riolering en daarnaast wordt de weg aangepast. Tussen de fietspaden en de weg komt een betonrandje. Ook de middenberm wordt opgeknapt.

Foto: Studio Rheden

De aanleg van de rotonde gaat enkele weken duren. Daarna gaan de kruising en de Arnhemsestraatweg weer open. Daarna worden de Daalhuizerweg, Nordlaan en het deel van de Arnhemsestraatweg in de richting van Arnhem ook aangepakt.

De kruising Wilhelminastraat, Omerhofslaan met de Arnhemsestraatweg was ook afgesloten, maar dit stuk is zondag geasfalteerd en sindsdien weer open voor het verkeer.

Foto: Studio Rheden