Taalhuis Veluwezoom zoekt vrijwilligers

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – Taalhuis Veluwezoom zoekt vrijwilligers die zich willen inzetten om anderen te helpen lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer. Je leert bijvoorbeeld aan een deelnemer hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert.

Je kunt als vrijwilliger van het Taalhuis op verschillende manieren mensen helpen vaardiger te worden in communiceren en het begrijpen van informatie.

Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een, geeft samen met een docent les aan een groepje of ondersteunt de Taalhuiscoördinator bij de inloopspreekuren van het Taalpunt.

Samen met een coördinator van het Taalhuis wordt bekeken welke rol als vrijwilliger het beste kan zijn. Voor men aan de slag gaat als taalvrijwilliger volgt met eerst een korte, leuke training. Kijk hiervoor voor meer info op Taalhuisveluwezoom.nl.

Taalhuis Veluwezoom is een samenwerkingsverband van o.a. de gemeenten Rheden, en Rozendaal, Vluchtelingenwerk Nederland, ROC Rijn IJssel, Radar Uitvoering Oost, de Bibliotheek en diverse andere vrijwillige initiatieven.