Verenigingen

Frans van Elk schrijft boek over jonkheer uit De Steeg

Foto: Pixabay

DE STEEG – Dat jonkheer Brantsen meer dan 100 jaar geleden circusvoorstellingen in het weiland verzorgde achter ‘De Boecop’ in De Steeg weten de meeste inwoners van het dorp wel. Maar wie Jules Brantsen nu eigenlijk werkelijk was, was tot voor kort een raadsel.

Dorpsgenoot Frans van Elk deed een aantal jaar onderzoek naar deze bijzondere telg uit het oude regentengeslacht Brantsen, die zijn vader op het landgoed Rhederoord niet wilde opvolgen.

Frans van Elk kwam tot verrassende conclusies en schreef er een boek over: De Circusbaron. Aan de hand van familiefoto’s en artikelen komt hij erover vertellen op 8 maart om 19.30 uur in het Parkhuis aan de Parkweg in De Steeg.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten