Kinderen planten honderden bomen in Dieren op Nationale Boomfeestdag

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – Bijna honderd leerlingen hebben woensdag zo’n 450 bomen langs de nieuwe Postroute aan de Arnhemseweg in Dieren geplant. Dat deden ze samen met gedeputeerde Conny Bieze en wethouder Ronald Haverkamp.

De kinderen zijn leerlingen van de Anne Frankschool uit Ellecom en leerlingen van de Koningin Emmaschool en de Annie M.G. Schmidtschool uit Dieren.

Dit jaar was het de 61ste viering van de Nationale Boomfeestdag. Rheden is door de provinciale commissie boomfeestdag uitgekozen om accentgemeente te zijn voor de provincie Gelderland. Dit houdt in dat er extra aandacht is; er is daarom een QR-code herinneringspaal geplaatst, de kinderen kregen een tasje met leuke gadgets en ze zongen het boomfeestdaglied.

Daarnaast spreekt de gemeente Rheden de intentie uit dat elke kind een boom plant tijdens zijn/haar basisschooltijd. Burgemeester Carol van Eert heeft dit bomenverdrag getekend.

De route waar langs de kinderen de bomen hebben neergezet, maakt onderdeel uit van het project Traverse Dieren. In dit project werken provincie en gemeente aan het verbeteren van de doorgaande weg zodat er minder files komen. Om Traverse Dieren mogelijk te maken, zijn er bomen gekapt. Tijdens deze boomfeestdag zijn hier weer bomen terug.

Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh