Streeknieuws

Slachtoffers zware crash bij Helmond werkten voor bedrijf in Velp

Foto: archief Studio Rheden

VELP – In de bestelbus die maandag betrokken was bij de zware crash bij Helmond, zaten acht mensen die werkten voor het bedrijf Horizon Groep op bedrijventerrein De Beemd in Velp. Vijf inzittenden kwamen om het leven, drie andere mensen in de bus raakten zwaargewond.

Volgens Omroep Brabant waren de slachtoffers via het Velpse bedrijf gedetacheerd bij Van Rooi Meat in Helmond. Zij zijn allemaal van Roemeense afkomst en waren onderweg naar hun onderkomen net buiten Helmond. De dodelijke slachtoffers waren een man en een vrouw, meldt de politie.

De bestelbus botste frontaal op een vrachtwagen op een provinciale weg bij Helmond. De vrachtwagenchauffeur zat bekneld en moest door de hulpdiensten uit zijn cabine worden gehaald. Hij raakte zwaargewond. Hoe het ongeval kon gebeuren wordt onderzocht door de politie.

Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden betuigt zijn medeleven op Twitter. ‘Mijn gedachten gaan uit naar de famillies en nabestaanden’, schrijft hij.

 

Beelden van Omroep Brabant

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten