Slachtoffers zware crash bij Helmond werkten voor bedrijf in Velp

Foto: archief Studio Rheden

VELP – In de bestelbus die maandag betrokken was bij de zware crash bij Helmond, zaten acht mensen die werkten voor het bedrijf Horizon Groep op bedrijventerrein De Beemd in Velp. Vijf inzittenden kwamen om het leven, drie andere mensen in de bus raakten zwaargewond.

Volgens Omroep Brabant waren de slachtoffers via het Velpse bedrijf gedetacheerd bij Van Rooi Meat in Helmond. Zij zijn allemaal van Roemeense afkomst en waren onderweg naar hun onderkomen net buiten Helmond. De dodelijke slachtoffers waren een man en een vrouw, meldt de politie.

De bestelbus botste frontaal op een vrachtwagen op een provinciale weg bij Helmond. De vrachtwagenchauffeur zat bekneld en moest door de hulpdiensten uit zijn cabine worden gehaald. Hij raakte zwaargewond. Hoe het ongeval kon gebeuren wordt onderzocht door de politie.

Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden betuigt zijn medeleven op Twitter. ‘Mijn gedachten gaan uit naar de famillies en nabestaanden’, schrijft hij.

 

Beelden van Omroep Brabant