Streeknieuws

Hoe wordt Rheden energieneutraal? Inwoners mogen meedenken

Foto: Pixabay

DE STEEG – De gemeente Rheden wil in de toekomst energieneutraal zijn. Dat betekent dat bijvoorbeeld door een huishouden net zoveel energie wordt opgewekt als wordt verbruikt. De gemeente Rheden wil inwoners laten meedenken over nieuwe manieren om duurzame energie op te wekken.

De gemeente Rheden moet nog flink aan de weg timmeren. Op dit moment is 4,7% van alle energie in Rheden duurzaam. Dat is iets minder dan het landelijk gemiddelde van 5,9%. Uiteindelijk wil de gemeente dat alle energie die inwoners samen gebruiken met duurzame technieken in de eigen gemeente opgewekt wordt. Uit een onderzoek dat de gemeente liet uitvoeren lijken zonnepanelen op daken en velden en biomassa het meest kansrijk.

Op woensdagavond 4 april wordt er een energiecafé gehouden waar bezoekers met elkaar in gesprek gaan over welke kansen ze in hun eigen gemeente zien. Het energiecafé is in de voormalige kerk De Boecop in De Steeg en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Iedereen is welkom. Aanmelden kan via duurzaam@rheden.nl.

Later dit jaar houdt gemeente Rheden nog een energiecafé. Dan vraagt de gemeente de bezoekers om mee te denken over hoe energieopwekking een plek kan krijgen in het Rhedense landschap.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten