Streeknieuws

Nieuw asfalt op A348 bij Velp is het neusje van de zalm en goed voor uw portemonnee

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Gelderland heeft een primeur; een keurmerk voor asfalt. En dat asfalt ligt op de snelweg A348 tussen Velp en Dieren. Dit weekend is de weg met de opvolger van zeer open asfalt beton (zoab) bedekt.

Wegenbouwer Frank Bijleveld zegt dat het asfalt een fijnere structuur heeft dan zoab. Het gaat langer mee en is ook nog eens goed voor de portemonnee van de weggebruiker. Bijleveld: ‘Auto’s verbruiken minder brandstof.’

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

De A348 is in beheer bij de provincie Gelderland. Die wil, laat Bijleveld weten, het nieuwe asfalt op meer plekken in de provincie aanleggen.

Volgens de provincie is in het buitenland veel belangstelling voor dit in Nederland ontwikkelde instrument. Onlangs presenteerden de initiatiefnemers het concept in Genève.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten