Verenigingen

Kom kijken bij de jeugdbrandweerwedstrijden in Velp

Foto: Martin de Jongh

VELP – Dit jaar gaan 24 jeugdbrandweerkorpsen uit heel Nederland weer met elkaar de strijd aan. Dit jaar is jeugdbrandweer Rheden op 12 mei aan de beurt om de wedstrijd te organiseren. In totaal zullen zo’n 160 jongeren tussen de 12 en 18 jaar strijden om een plaats in de halve finale. 

De wedstrijden zijn opgedeeld in twee banen, Aspiranten (16-18 jaar) hoge druk en junioren (12-16 jaar) lage druk. Beiden worden getoetst op bijvoorbeeld het redden van slachtoffers en de samenwerking binnen het team. Ook eigen veiligheid moeten ze hierbij niet vergeten.

De startlocatie is bij de Brandweerkazerne in Velp aan de Noorder Paralelweg 21. De eerste wedstrijdploegen beginnen om 09.00 uur.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten