Streeknieuws

Vrijwilligers redden vissen uit droge Kanovijver

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De vissen in de Kanovijver zijn gered. Een grote groep vis vrienden uit Rheden hebben honderden vissen gered uit een een bijna geheel droge Kanovijver. Alleen bij het Laak bruggetjes was nog een stukje van een meter diep waar de vissen niet meer weg konden zwemmen.

In overleg met de visvereniging De Meun heeft men samen met de brandweer en vele vrijwilligers de vissen overgezet.

Hele families hielpen waar eens water stond nu visjes uit de waterpest te halen. Vele kilo’s waterpest moest er eerst uit om de snoek, rivierkreeft, zeelt en baars  te vangen.

Na afloop spoot de brandweer de mannen schoon van de stinkende modder.

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten