IVN Oost-Veluwezoom organiseert zondag wandelexcursie

Foto: IVN Jannie de Jong

RHEDEN – IVN afdeling Oost Veluwezoom organiseert op zondag 9 september een wandeling nabij Rheden onder het motto “De onzalige bossen verklaard”. De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats van Paviljoen Posbank aan de Beekhuizenseweg in Rheden.

De naam van het bosgebied in Nationaal Park de Veluwezoom roept altijd veel vragen op. De naam iets mystieks, als een plek die niet ‘deugt’ of waar je je niet op je gemak voelt.

Over de naam “Onzalige Bossen” circuleren verschillende verhalen die ver teruggaan in de geschiedenis. Dit eeuwenoude bosgebied is lange tijd jachtgebied van de Oranjes geweest en kent een rijke geschiedenis. De gidsen nemen u tijdens deze natuurexcursie mee terug in de tijd en de historie wordt verklaard.

De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis. Kijk voor meer info op www.ivnoostveluwezoom.nl.