Schaakkampioenschap gemeenten Rheden en Rozendaal

Foto: archief Martin de Jongh

RHEDEN- Al vanaf 1950 wordt gestreden om de titel ‘schaakkampioen van de gemeente Rheden’. Rozendalers konden vanaf een paar jaar later ook meedoen. Tegenwoordig staat het toernooi open voor alle inwoners van beide gemeenten, en ook voor alle leden (ingezetenen of niet) van de gemeentelijke schaakverenigingen.

Schakers die vooral thuis tegen bekenden (of de computer) spelen zijn dus ook van harte welkom. Jeugd zeker ook, tegelijkertijd wordt om de titel jeugdkampioen gestreden. Iedereen speelt gegarandeerd een aantal partijen tegen spelers van ongeveer gelijke sterkte.

Dit jaar wordt gespeeld op de twee vrijdagavonden 21 en 28 september, aanvang 19:30 uur. Op beide avonden worden drie partijen gespeeld met ‘versneld’ tempo, dat wil zeggen ongeveer 20 minuten per speler per partij. Er wordt gespeeld in Ontmoetingscentrum De Paperclip aan de Eiberstraat 14 in Velp. Deelname is gratis.