Posbank Cross-Duathlon start zaterdag om 11 uur

Foto: Posbank Cross-Duathlon

VELP – Een recordaantal atleten staat op zaterdag 29 september klaar aan het vertrek bij de 5e editie van de Posbank Cross-Duathlon in Velp. Deze keer gaan maar liefst 500 atleten de uitdaging aan van dit multi-sport evenement bestaande uit hardlopen en mountainbiken.

Deelnemers komen dit jaar ook uit België, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Groot-Brittannië. De wedstrijd geldt als laatste kwalificatiemoment voor het EK Cross-Duathlon te Ibiza (S).

Damens
Sanne Broeksma uit Rotterdam (Europees Kampioen 2017) en Daan Schouten uit Almelo (Nederlands Kampioen 2018) zijn reeds geselecteerd en lijken ook aanstaande zaterdag de grote favorieten voor de overwinning. De titelhouders van afgelopen jaar, Linda van Vliet en Mark Hamersma, moeten helaas verstek geven.

Heren
Bij de heren lijken naast Daan Schouten, Hendrik Venema (Heumen), Arie de Jong (Oosterwolde), Joost Christiaans (Renkum), Christiaan Solleveld (Hoek van Holland) en Michael Krijnen (Spanbroek) de voornaamste kandidaten voor op een podiumplaats.

Foto: Posbank Cross-Duathlon

Lokale inbreng in de top-10 moet komen van de oranje mtb-brigade MTBArnhem met Dorus Arts, Jeroen Brands en Stef Schreutelkamp. Naast Sanne Broeksma, lijken het bij de dames Silvia Brouwer (Heerenveen), Dagmar Krijnen (Spanbroek), Ilona Meter (Eerbeek) en Dieuwertje Poort (Nijmegen) die gaan strijden voor een topnotering.

De eerste startgroep begint aanstaande zaterdag om 11:00 uur met de korte afstand bestaande uit 4,5 km trailrun, 10 km mtb en afsluitend 2 km trailrun.

Met aanwezigheid van wethouder Marc Budel (gemeente Rheden) gaat om 12:30 uur de lange afstand (7 km trailrun, 21 km mtb, 3 km trailrun) van start op het terrein op van scoutinggroep de Markesteen bij Buitenplaats Beekhuizen te Velp. Kijk voor meer informatie op www.posbankcrossduathlon.nl.