Geen treinen tussen Arnhem en Zutphen tot maandag

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Er zullen geen treinen meer rijden tussen Arnhem en Zutphen. In het weekend wordt zowel overdag als ‘s nachts gewerkt aan het project ‘Onderdoorgang Kanaalweg Dieren’. In deze periode (vrijdag  26 tot en met zondag 28 oktober) wordt er ook op andere locaties aan het spoor gewerkt. De vervoerder zet bussen in.

Foto: Studio Rheden

Er zijn sinds vrijdag 9 kranen aan het werk bij de spoorbrug over het Kanaal. Op dit moment wordt de spoorwegovergang (N786) verwijderd en er worden damwanden geplaatst ten behoeve van de nieuwe spoortunnel. De tunnel wordt naast de oude overweg gebouwd en bij de volgende afsluiting (in maart) er onder door geschoven.

De onderdoorgang, die parallel aan het Apeldoorns Kanaal komt te liggen, gaat de gelijkvloerse spoorwegovergang in de Kanaalweg (N786) vervangen. Om deze te kunnen bouwen verwijdert BAM de spoorwegovergang en komen er damwandplanken onder het spoor, zodat er een bouwkuip gemaakt kan worden. Ook wordt er een bovenleidingsmast vernieuwd.

Foto: Studio Rheden

Combinatie van werkzaamheden
Spoorwegbeheerder ProRail combineert meerdere werkzaamheden aan het spoor op het traject Arnhem-Zutphen, zodat de hinder voor reizigers beperkt blijft. Zo worden er in deze treinvrije periode onder andere ter hoogte van station Dieren enkele wissels vernieuwd, in De Steeg een bovenleidingsmast vervangen, in Brummen een overweg vernieuwd en diverse seinen aangepast.