RTC de Veluwerijders viert 50-jarig bestaan

Foto: RTC de Veluwerijders

DIEREN – In Laag Soeren werd op 29 mei 1969 de regionale toerfiets club ‘De Veluwerijders’ opgericht. Enkele schaatsvrienden waren destijds van mening dat er ook in de zomer aan de conditie moest worden gewerkt. Inmiddels heeft deze vereniging ruim 160 leden die wekelijks gebruik maken van een uitgebreid assortiment clubtochten.

De Veluwerijders bestaan dit jaar dus 50 jaar, een gebeurtenis die vol in de aandacht zal staan. Alle leden hebben een vernieuwd fietsshirt gekregen.

Foto: Studio Rheden

In het 1e weekend van maart wordt het fietsseizoen gestart met een feestelijk aangeklede Openingsrit, die eindigt bij de Orangerie in Dieren.

Op 24 en 25 mei is de jubileum 2daagse in Saerbeck (Duitsland) en omgeving. Op 7 juli is de jubileum clubtocht met aansluitend brunch en receptie in Theothorne. Nieuw voor de Veluwerijders is de hap- en traptocht op 25 augustus, waarbij onderweg om de zoveel kilometers wat wordt gehapt.

In het laatste weekend van oktober volgt de Sluitingsrit ter afsluiting van het jubileumjaar. Meer weten over de Veluwerijders, kijk dan op www.veluwerijders.nl