Dierenaar wint bijna 50.000 euro door geluid te raden

Foto: Martin Slijper / Radio.NL

DIEREN –  De 19-jarige Rowan uit Dieren heeft maandagmorgen in de ochtendshow van Mattie Valk en Marieke Elsinga bij Qmusic bijna 50.000 euro gewonnen door het juiste geluid te raden: het vastklemmen van een vel papier tussen een klembord.

Wanneer de deejay hem met een bonzend hart vertelt dat het antwoord goed is, is Rowan duidelijk overdonderd. “Ik kan het niet bevatten” zegt hij.

Even later vraagt de deejay of hij al weet wat hij met het geld gaat doen. “Mijn moeder wordt morgen 50, dus die krijgt een mooi cadeau. Een bosje bloemen van het tankstation of zo”, grapt Rowan daarop.

Hij wint daarmee 49.700 euro. De jury gaf twee hints dit jaar. De eerste was “Control X Control V”: knippen en plakken op een computer, daarbij wordt het bestand tijdelijk weggeschreven naar het klembord.

De tweede hint was een voorwerp: een verkeersbord met een wielklem. Dit was letterlijk een (wiel)klembord. Dit was een hint naar de handeling: het vastklemmen.