Steeds meer kastelen ook in de winter te bezoeken (filmpje)

Kasteel Rosendael Rozendaal
Foto: archief Studio Rheden

ROZENDAAL – Kastelen staan garant voor een leuk dagje uit, maar in de winter kom je nog wel eens voor een dichte deur te staan. Daar gaat voor een aantal kastelen in Gelderland verandering in komen. Esther neemt daarom een kijkje bij de kastelen.

Gelderland heeft meerdere kastelen die worden onderhouden door Geldersch Landschap en Kastelen. In totaal zijn er zeven kastelen met elk hun eigen openingstijden. Een aantal zijn het hele jaar rond open, maar een aantal locaties zijn gesloten in de winter.

Steeds vaker kwam de vraag van bezoekers en partners waarom ze niet het hele jaar geopend zijn. Maar omdat dit heeft gevolgen voor het beheer van de collectie en voor de inzet van de vrijwilligers was dit nog niet zo makkelijk. Toch zijn vanaf januari 2019 nu ook Kasteel Rosendeal en Zypendaal in de winter open.

Kijk voor meer informatie op www.glk.nl.