Streeknieuws

Steeds meer kastelen ook in de winter te bezoeken (filmpje)

Kasteel Rosendael Rozendaal

Foto: archief Studio Rheden

ROZENDAAL – Kastelen staan garant voor een leuk dagje uit, maar in de winter kom je nog wel eens voor een dichte deur te staan. Daar gaat voor een aantal kastelen in Gelderland verandering in komen. Esther neemt daarom een kijkje bij de kastelen.

Gelderland heeft meerdere kastelen die worden onderhouden door Geldersch Landschap en Kastelen. In totaal zijn er zeven kastelen met elk hun eigen openingstijden. Een aantal zijn het hele jaar rond open, maar een aantal locaties zijn gesloten in de winter.

Steeds vaker kwam de vraag van bezoekers en partners waarom ze niet het hele jaar geopend zijn. Maar omdat dit heeft gevolgen voor het beheer van de collectie en voor de inzet van de vrijwilligers was dit nog niet zo makkelijk. Toch zijn vanaf januari 2019 nu ook Kasteel Rosendeal en Zypendaal in de winter open.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Kijk voor meer informatie op www.glk.nl.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten