Koninklijke Erepenning voor accordeonvereniging Aeolus

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Burgemeester Carol van Eert heeft zaterdagavond een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan het bestuur van de Dierense Accordeonvereniging Aeolus. De uitreiking vond plaats aan het begin van het Voorjaarsconcert in Zalencentrum Theothorne in Dieren.

De Accordeonvereniging Aeolus is opgericht op 24 oktober 1968 en bestaat nu meer dan 50 jaar.

De vereniging bestaat uit twee orkesten met in totaal 20 leden en elk voorjaar geeft Aeolus een concert in Zalencentrum Theothorne. Ook is er in het najaar altijd een koffieconcert in het dorpshuis in Spankeren waar de vereniging ook repeteert.

Beide concerten zijn gratis zodat het voor iedereen makkelijk is om het concert te bezoeken. In het jubileumjaar zijn er optredens geweest bij verschillende verzorgingstehuizen in de gemeente om bewoners een gezellige muzikale avond te bezorgen.