Streeknieuws

Fietspad Velp-Rheden langs de IJssel weer open

Foto: Studio Rheden;

VELP – Natuurmonumenten sloot in oktober het fietspad van Velp naar Rheden door de Velperwaarden af.  Dat was nodig om werkzaamheden te kunnen uitvoeren in de uiterwaarden en aan het fietspad. De werkzaamheden zijn nu zover gevorderd dat het fietspad weer is opengesteld.

In de uiterwaarden is de kleibodem tot op verschillende dieptes afgegraven om bloeirijke hooilanden te kunnen laten ontstaan. Tegelijk is het fietspad tussen  boerderij “De Steenwaard” en steenfabriek de Groot over ongeveer 100 meter verlaagd om bij een rivierstand van boven de 11,30m IJsselwater over het fietspad de Velperwaarden in te laten stromen.

Daardoor zal een meer gevarieerde vegetatie ontstaan en kan er meer water worden geborgen, wat gunstig is bij het toenemend aantal hoge waterstanden.

foto Studio Rheden; vernieuwd stukje Velperwaarden

Tussen de steenfabriek de Groot en de brug in de A12 komt nog een wandelpad door de vernieuwde Velperwaarden. Al met al een aanwinst voor het buitengebied van Velp.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten