Historisch landgoed bouwt bijzondere ha-ha muur

Foto: Martin Slijper

DIEREN – Langs de Oude Arnhemsestraatweg (oude postroute) verrijst een bijzondere muur. De houten erfafscheiding voor Landgoed Hof te Dieren is deels verwijderd en wordt vervangen voor een zogenaamde ha-ha muur. Dit is een verborgen muur die je vanuit het park niet ziet maar vanaf de weg wel.

In Engeland zie je dit soort muren veel rondom oude landgoederen. Deze is wel iets moderner qua opzet, met een betonnen keerwand er achter. Maar daar zie je niks meer van als de muur klaar is. De muur is opgebouwd met Bentheimer-zandsteen blokken.

Stichting Twickel, de eigenaar van het historische landgoed laat dit werk uitvoeren door een lokaal bedrijf gebr. Rijneveld b.v. uit Spankeren.

Foto: Martin Slijper
Foto: Martin Slijper
Foto: Martin Slijper
Foto: Martin Slijper
Foto: Martin Slijper