Streeknieuws

Historisch landgoed bouwt bijzondere ha-ha muur

Foto: Martin Slijper

DIEREN – Langs de Oude Arnhemsestraatweg (oude postroute) verrijst een bijzondere muur. De houten erfafscheiding voor Landgoed Hof te Dieren is deels verwijderd en wordt vervangen voor een zogenaamde ha-ha muur. Dit is een verborgen muur die je vanuit het park niet ziet maar vanaf de weg wel.

In Engeland zie je dit soort muren veel rondom oude landgoederen. Deze is wel iets moderner qua opzet, met een betonnen keerwand er achter. Maar daar zie je niks meer van als de muur klaar is. De muur is opgebouwd met Bentheimer-zandsteen blokken.

Stichting Twickel, de eigenaar van het historische landgoed laat dit werk uitvoeren door een lokaal bedrijf gebr. Rijneveld b.v. uit Spankeren.

Foto: Martin Slijper

Foto: Martin Slijper

Foto: Martin Slijper

Foto: Martin Slijper

Foto: Martin Slijper

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten