Paddenstoelencursus voor beginners

Foto: Jannie de Jong / IVN Oost-Veluwezoom

RHEDEN – Paddenstoelen lijken uit het niets te verschijnen. Je kunt ze overal tegenkomen. Het meest in de herfst. Daarom organiseert IVN Oost-Veluwezoom begin oktober een korte paddenstoelencursus die bestaat uit twee lesavonden en twee excursies.

Tijdens de lesavonden wordt ingegaan op de vraag wat zijn paddenstoelen, hun vormenrijkdom, de groeiwijze, de rol van paddenstoel in de natuur, de voortplanting en hun relatie met andere planten. Ook wordt verteld waar u op moet letten als u met hulp van een paddenstoelenboek de naam of familie van een paddenstoel wilt opzoeken.

De cursusavonden zijn op de woensdagavonden 2 en 16 oktober in het gebouw de Klaproos aan de Korenbloemstraat 21 in Rheden. De excursies zijn op de zaterdagmiddag 5 en 19 oktober. De kosten voor deze cursus zijn vijfentwintig euro per persoon. Aanmelding graag voor 22 september 2019.