Op de Veluwezoom op zoek naar insecten

Foto: Natuurmonumenten

RHEDEN – Kinderen kunnen zich op zondag 25 augustus om 14.00 uur samen met de familie vermaken op de Veluwezoom. Dan kunnen ze op zoek naar insecten en andere kriebelbeestjes. Ze worden dan insectenonderzoeker van Oerrr.

Het lieveheersbeestje, de bij, de mier en de krekel zijn voorbeelden van de bekende insecten in het bos, maar er leven ook onbekende diertjes als de lapsnuitkever en de wants.

Als insectenonderzoeker is ook gereedschap nodig. Kinderen gaan daarom ook een insectenzuiger maken. Gewapend met de insectenzuiger, een loep en opzoekkaart gaat iedereen op zoek naar de kleine beestjes van het bos.

Ps: Doe wel bedekkende kleding aan voor tekens en stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee naar Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Kaarten zijn te bestellen via www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-veluwezoom.