Laag-Soeren doet mee aan het tv-programma Zomer in Gelderland

Foto: Omroep Gelderland

LAAG-SOEREN – Het dorpje Laag-Soeren wordt de hekkensluiter van het televisieprogramma ‘Zomer in Gelderland’ van Omroep Gelderland. Het dorp mag zich op vrijdag 30 augustus presenteren op radio en televisie waar dorpen zich van hun beste kant laten zien.

De makers van het programma en Angelique Krüger toeren 4 weken lang door de provincie en bezoeken 20 dorpen. Tijdens de uitzendingen strijden de Gelderse plaatsen voor een lokaal goed doel en dingen tegelijkertijd mee naar de titel van ‘Mooiste plaats van Gelderland’.

Het team uit  Laag-Soeren krijgt op 30 augustus om 09.15 uur een decoropdracht voor de televisie-uitzending. Om 17.00 uur zijn hiervoor de generale repetities en moet het decor klaar zijn. Daarnaast moet een parade worden voorbereid, waarbij de bewoners Laag-Soeren in 1,5 minuut op de kaart moet zetten. Alle dorpen die meedoen aan ‘Zomer in Gelderland’ spelen voor een goed doel. Er valt maximaal 1000 euro te winnen met de opdrachten.

Daarnaast strijdt Laag-Soeren voor de titel Mooiste Dorp van Gelderland. De uitslag van de competitie wordt tijdens de uitzending op 30 augustus bekendgemaakt, omdat dit de laatste in de serie is.