Voetbal en verloting vergoeden schade door tornado (filmpje)

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – Voetbalclub SC Rheden werd begin juni zwaar getroffen door de tornado die over het dorp raasde. Het Tornado Toernooi, dat deze zaterdag is gehouden, moet helpen om een deel van de schade te betalen.

De schade wordt geschat op 160.000 euro. Het dak ging van de kleedkamers, doelen en lichtmasten waaiden om, het scorebord ging eraan en ook dug-outs sneuvelden. Een deel van de schade is al gerepareerd, maar het dak van de kleedkamers is nog steeds zo lek als een mandje.

Nieuw kleedkamergebouw
Om een stap vooruit te maken hoopt de club een nieuw kleedkamergebouw neer te zetten. Die kosten lopen een stuk meer op dan alleen een reparatie, maar daarmee zou de club weer lange tijd uit de zorgen zijn.

Voetbaltoernooi
SC Rheden grijpt naar het beproefde recept: een voetbaltoernooi. Met wat hulp van een verloting, een dj en een zanger moeten de kantineopbrengsten het nieuwe kleedkamercomplex een stukje dichterbij brengen.

De plaatselijke middenstand heeft flink bijgesprongen waardoor de club geen kosten heeft hoeven maken. Elk verkochte lootje levert dus meteen winst op. Dat is nodig ook: van het streefbedrag is zo’n 10 procent opgehaald.