Excursie door de onzalige bossen

Foto: Jannie de Jong / IVN

DE STEEG – IVN Oost-Veluwezoom houdt op zondag 8 september om 14.00 uur een wandeling door de Onzalige bossen. De start is bij parkeerplaats De Lappendeken aan de Diepesteeg en Beekhuizenseweg in De Steeg.

De Onzalige bossen liggen geologisch gezien hoog op de stuwwallen en zijn één van mooiste bossen van de Veluwezoom. Op enkele plaatsen reiken de hoogtelijnen een hoogte van meer dan 100meter N.A.P..

In deze voormalige hakhoutbossen groeien relatief veel eiken en beuken met verschillende onder begroeiing. Op sommige plekken vindt je of Bochtige smele, Bosbessen of Adelaarsvarens en weer op andere plekken groeien deze soorten allen door elkaar.

Tijdens deze natuurexcursie wordt uitgelegd hoe de heuvels in dit gebied zijn ontstaan en welk effect de verschillende grondsoorten op de vegetatie hebben. Kijk voor meer info op www.ivnoostveluwezoom.nl. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis.