Herfst in de IVN-tuin naast Natuurmonumenten

Foto: Jannie de Jong

RHEDEN – De IVN-tuin in Rheden staat zondag 6 oktober, van 11.00 tot 16.00 uur, in het teken van de herfst. Het onderwerp ‘oogst’ staat hierbij centraal. De tuin is gelegen naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Heuvenseweg 5a in Rheden.

Wat is een voederbiet of hoe zien bijvoorbeeld rogge, gerst en boekweit eruit? Wat wordt er mee gedaan? De tuinmedewerkers vertellen de bezoekers hier graag meer over.

Verbazingwekkend zijn de verschillende manieren waarop planten hun zaden verspreiden, evenals het leven van de bijen en hoe de honing wordt ‘geoogst’. Ook voor kinderen zijn dit boeiende onderwerpen. Met vraagtekenkaarten kan iedereen zijn kennis van de natuur testen. Verspreid door de tuin bevinden zich een aantal houtsculpturen en wordt getoond hoe hout kan worden bewerkt. Kijk voor meer info op www.ivnoostveluwezoom.nl.