Orgelmuziek op zaterdagavond in de Dorpskerk van Rheden

Foto: Wikimedia Commons / Michelverbeek

RHEDEN – Dit jaar worden in de maand september drie orgelconcerten gegeven op de beroemde Meere orgels van de Dorpskerk in Rheden. Op zaterdag 7 september opent Johan Luijmes de serie. Zijn programma bestaat uit werken van onder anderen Arvo Pärt en Johan Sebastiaan Bach.

Johan Luijmes is een graag geziene en gehoorde gast in Rheden. Hij studeerde orgel aan de Hogeschool voor Kunsten in Arnhem. Hier voltooide hij zijn opleidingen orgel en kerkmuziek bij Bert Matter.

Sinds 1995 is hij organist van het monumentale Strümphler orgel van de Eusebiuskerk van Arnhem en sinds 2000 is hij stadsorganist van Arnhem. Vanaf de oprichting van het Orgelpark in Amsterdam is Johan daar de artistiek leider en verantwoordelijk voor een groot aantal muzikale producties.

Het concert begint om 19.30 uur en kost 7.50 euro. De volgende concerten zijn :
14 september (Piet Cnossen) en 21 september (Wim Roelfsema).