Open Monumentendag op kasteel Biljoen en Overhagen

Foto: Ciska van der Genugten

VELP – Kasteel Biljoen opent zaterdag 14 september van 10.00 tot 17.00 uur haar deuren. De stallen in het koetshuis en een gedeelte van het kasteel zijn op Open Monumentendag gratis te bezichtigen. Medewerkers van Geldersch Landschap & Kasteelen zijn op diverse plekken aanwezig om toelichting te geven.

Het kasteel is te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur (laatste toegang om 16.00 uur). Om de 20 minuten kan een groep van maximaal 25 personen het kasteel in. Om dit in goede banen te leiden worden tijdtickets uitgegeven. Deze zijn op de dag zelf vanaf 9.30 uur verkrijgbaar in het koetshuis bij het kasteel.

Daarnaast zijn er doorlopend rondleidingen met de boswachter over het landgoed. Tussen 10.00 en 17.00 kun je ook een kijkje nemen bij voormalig kwekerij Overhagen aan de Biljoen 6 in Velp.