Schuurbrand na onrust bij woning in Dieren

Foto: Persbureau Heitink

DIEREN – In Dieren heeft zondagavond brand gewoed in schuren achter woningen aan de Meester Troelstrastraat. De brand brak zondagavond rond kwart voor twaalf uit. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland Midden gaat het om een gebouw van zo’n 15 tot 20 meter groot achter rijtjeswoningen met een kelder.

Veel rookontwikkeling
Verschillende brandweereenheden uit Brummen en Dieren hebben de brand geblust. Bij de brand kwam veel rook en stoom vrij. De brandweer adviseerde mensen in de directe omgeving om ramen en deuren dicht te houden. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.

Naast de brandweer is ook een ambulance opgeroepen voor een omstander die onwel werd. Dit had niets met de brand te maken.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Volgens omstanders is de politie afgelopen donderdagnacht de woning ingevallen. Ook zou de politie de afgelopen dagen vaker langs zijn geweest en zouden er conflicten hebben gespeeld. Eerder brandde een auto uit en afgelopen week zijn de ramen van de woning ingegooid.

De brand was moeilijk te bereiken: de brandweer moest met een kettingzaag gaten in de schuur maken en een hoogwerker inzetten. Pas tegen vier uur kon de brandweer naar huis.