Landschapsdag voor jong en oud in de gemeente Rheden

Veerpontje in Rheden. Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Ondernemers, verenigingen en landgoederen laten op zaterdag 28 september op verschillende plekken in de gemeente Rheden zien hoe zij bijdragen aan het Rhedense landschap. Dat doen zij door jong en oud te laten kijken, luisteren, meedoen of proeven.

De officiële start van deze dag is bij de veerpont in Rheden. Om 9.30 uur is de opening door wethouder Marc Budel en IVN. Na de opening wordt ongeveer 4 km oever schoon gemaakt. Bezoekers mogen ook helpen.

Gemeente Rheden neemt deel aan Schone Rivieren en levert zo een bijdrage aan bijvoorbeeld landelijk onderzoek naar de herkomst van het afval.

Activiteiten
Tijdens de Landschapsdag Rheden kunnen bezoekers meer te weten komen over deze projecten. Ook is er onder andere een landschapsmarkt bij het bezoekerscentrum Natuurmonumenten, zijn blaarkoppen (koeienras) in de uitwaarden bij Rheden en bonte bentheimers (varkensras) bij Hoeve de Bonte Bentheimer in Spankeren van dichtbij te bekijken en kan lokale honing geproefd worden bij een imkervereniging (Rhevakterrein Rheden en Kanaalweg in Dieren) . Kinderen kunnen een hindernisbaan afleggen, spelletjes doen, broodjes bakken.

Bij de veerpont in Rheden kunnen bezoekers zien wat de plannen zijn voor de uiterwaarden tussen Arnhem en Giesbeek. Het Rivierklimaatpark IJsselpoort wil er voor zorgen dat het goed wonen en werken en genieten blijft aan een veilige IJssel en haar prachtige uiterwaarden. Kijk voor meer informatie op www.rheden.nl/ldr