Rheden wil ook op kinderfeestjes geen ballonnen de lucht in

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – Op evenementen waar een vergunning voor nodig is, wordt het oplaten van ballonnen en het gebruik van plastic of ander niet-afbreekbare confetti verboden. Voor overige festiviteiten, zoals kinderfeestjes, wordt het gebruik ontmoedigd. Dat besloot de gemeenteraad van Rheden dinsdagavond.

‘Het voorstel waarvan je wist dat ging komen’, zegt fractievoorzitter Yola Hopmans (VVD). Doelend op het feit dat andere gemeentes al eerder soortgelijke maatregelen namen. Haar partij stemde als enige tegen het initiatief van GroenLinks en SP.

Via de algemene plaatselijke verordening zal er bij vergunningen een verbod komen. Voor alle andere festiviteiten is een verbod niet te handhaven, vindt de gemeenteraad. ‘We krijgen geen ballon-boa’, constateert burgemeester Carol van Eert. Wel zal er actief gecommuniceerd worden om het gebruik te ontmoedigen.