Paddenstoelenexcursie op landgoed Rosendael

Foto: Jannie de Jong / IVN Oost-Veluwezoom

ROZENDAAL – De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen gaan op woensdag 9 oktober op zoek naar de sieraden van het herfstbos tijdens een paddenstoelenexcursie op landgoed Rosendael.

Overal zijn nu paddenstoelen te zien in allerlei prachtige kleuren en met bijzondere vormen. Maar waarom groeit de ene paddenstoel bij een boom en weer een andere op een dennenkegel? De boswachters weten het antwoord en gaan met de deelnemers op zoek.

Wie meezoekt vindt misschien paddenstoelen die men nog nooit eerder zag. Een spiegeltje meenemen om de onderkant van de paddenstoelen goed te kunnen bekijken is aan te raden. De start is om 14.00 uur bij de receptie van kasteel Rosendael.  De excursie duurt ca. 2,5 uur en kost 5 euro. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl.