Kinderen actief bezig met duurzaamheid

Foto: Studio Rheden

VELP – Op zes basisscholen in de gemeente Rheden werd vrijdag de Schooldag voor de duurzaamheid gehouden. De kinderen leerden wat de global goals zijn die de VN hebben vastgesteld en over de vertaling naar de zeven kinder global goals.

Er was van alles te doen op de scholen. Op drie scholen werden tegels verwijderd en groen aangeplant in het kader van Operatie Steenbreek, er was een repair café, er werd gekeken bij de biologische boerderij De Nieuwenburgt in Spankeren of bij de buurttuin in Rheden.

Op de Bernhardschool in Velp werd een workshop gehouden over Goed omgaan met regenwater. Hierbij zagen de kinderen waarom we het regenwater beter kunnen opvangen en aan de bodem terug kunnen geven in plaats van dit af te voeren met het riool.

Foto: Studio Rheden

Ook gingen ze met de riooldienst van de gemeente in een rioolput kijken en mochten ze een stukje riool bouwen.

Foto: Studio Rheden