Auto verliest macht over stuur bij Dierense Sluis

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Op de grens van Dieren met Spankeren ter hoogte van de sluis heeft een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. De bestuurder was direct aanspreekbaar en er zijn wonderlijk genoeg geen andere verkeersdeelnemers bij betrokken.

De auto kwam woensdagmorgen rond 7.45 uur volgens getuigen op de N348 in Dieren met te grote snelheid vanuit Dieren richting Zutphen en kon door het korte invoegstrookje welke direct overgaat in een bocht, nog maar net de andere auto’s ontwijken.

Daarna verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste de auto tegen de reling. Hierbij verloor de auto zijn motor, deze lag aan de overkant in het gras. De bestuurder is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk hoe hij eraan toe is.

Reling voor de derde keer kapot gereden
Volgens buurtbewoners is de kruising er na de renovatie in 2018 er niet veiliger op geworden. ‘De reling is nu al voor de derde keer kapot gereden’ aldus een buurbewoonster.

Zij pleiten daarom ook voor een stukje vangrail om voetgangers en fietsers te beschermen. Hier heeft de wegbeheerder nog geen gehoor aan gegeven.

Het ongeluk veroorzaakte in de ochtendspits veel overlast voor het verkeer op deze drukke verbindingsweg die al extra druk is vanwege de afsluiting van de Kanaalweg die nu meer dan een jaar dicht is. Het verkeer reed massaal door het dorp Spankeren heen wat veel overlast veroorzaakte.