Paddenstoelen zoeken in Nationaal Park Veluwezoom

Foto: Jannie de Jong / IVN Oost-Veluwezoom

RHEDEN – Wie gaat er mee op woensdagmiddag 23 oktober om 14.00 uur speuren naar paddenstoelen in Nationaal Park Veluwezoom en hun grootste geheimen ontdekken?

De herfst is het jaargetijde om paddenstoelen eens goed te bekijken. Paddenstoelen zijn er in alle mogelijke vormen, kleuren en soms ook geuren. Het zijn de afvalverwerkers van de natuur, leven vaak van dood hout dat volop voorhanden is in de bossen van Nationaal Park Veluwezoom.

Als een heuse detective ga je onderweg zelf een paddenstoel onderzoeken. Hoe herken je paddenstoelen? Ruikt een stinkzwam? En waar groeit een vliegenzwam eigenlijk? Is een aardappelbovist eetbaar? Tijdens deze paddenstoelenwandeling hoor je het allemaal. Aanmelden doe je online via www.natuurmonumenten.nl/kinderen.