Welke sporten kan je met een beperking doen?

Foto: Sportbedrijf Rheden

RHEDEN – Als je een beperking hebt vraag je je misschien af welke sporten jij zou kunnen doen. Welke sport bij jou past is natuurlijk afhankelijk van wat jij leuk vindt in een sport en wat jouw beperking is. Het is bij jouw zoektocht vooral belangrijk dat je uitgaat van je mogelijkheden. Dan zul je zien dat je veel meer kunt!

Als voor jou gezelligheid belangrijk is bij het sporten dan kun je bij je sportkeuze al gericht naar teamsporten kijken, zoals rolstoelbasketbal bij de Rhedense Rollers of voetbal bij S.C. Rheden.

Sport je liever alleen dan kun je denken aan individuele sporten als rolstoeltennis bij TV Beekhuizen of bootcamp bij I am Sports.

Heb je zo al een idee van wat je kan doen in de omgeving? Of juist nog helemaal niet? Ga dan naar de Sport-zoek-functie op www.unieksporten.nl. Dat is een heel handig hulpmiddel om je te helpen om jouw sport te vinden. Door de vragen van de Sportkeuze hulp te doorlopen kom je vanzelf op jouw ideale sport uit.