Er komt veel post van kinderen naar Den Haag

Foto: gemeente Rozendaal

VELP – Geen lege klaslokalen woensdag op basisschool Daalhuizen in Velp. Docenten hebben besloten het werk niet neer te leggen, maar willen wel de actie steunen op een andere manier. Kinderen van de school schrijven daarom een brief aan minister Arie Slob.

De brieven beginnen met een eenvoudige stelling: ‘Ik wil een echte leerkracht, omdat…’ Wat rest is een creatieve schrijfopdracht voor kinderen in de bovenbouw van de Gelderse school. De jongste kinderen doen ook mee met de actie en maken een tekening voor het ministerie.

Volle brievenbus
Door op dinsdag aan het schrijven te slaan konden de brieven op tijd op de post, zodat de brievenbus woensdag helemaal vol zit met de wensen van kinderen, is het idee.

‘We willen de actie heel graag steunen op deze manier’, vertelt directeur van de school Conny Blaauw-Henny. ‘Het gaat niet alleen om dit jaar, maar om de continuïteit van goed onderwijs. Wij staan zeker achter de eisen.’ Begrijpen de kinderen dan eigenlijk wel waar het om gaat als ze de brief schrijven aan de minister? Jazeker, zegt de directeur. ‘Als er iemand ziek is, dan merken zij ook de tekorten die wij hebben.’

Alternatief
Aan de ouders is gevraagd om een envelop met postzegel mee te brengen naar school, om de brieven en tekeningen op te kunnen sturen. Mochten ouders niet willen dat hun kind meedoet aan de actie, dan kan de envelop thuisgelaten worden en doet het kind alleen mee met de opdracht in de klas.

Staking
De onderwijssector voert woensdag actie tegen te lage salarissen, te hoge werkdruk en het oplopende personeelstekort in het primair en voortgezet onderwijs. Meer dan drieduizend scholen hebben aan vakbond Aob laten weten woensdag de deuren te sluiten.