Rijnstate doet mee aan landelijke actiedag ziekenhuizen

Foto: Studio Rheden

VELP – De vakbonden hebben medewerkers van ziekenhuizen opgeroepen om op woensdag 20 november actie te gaan voeren door zondagsdiensten te draaien. Ook een aantal afdelingen van Rijnstate doet mee aan deze actie.

Tijdens een zondagsdienst worden alleen spoedgevallen behandeld, zo meldt RTV Arnhem. Patiënten die op woensdag 20 november een afspraak hebben op een afdeling die meedoet aan de actie, worden telefonisch geïnformeerd.

De oproep van de vakbonden is het gevolg van vastgelopen Cao-onderhandelingen. Ze kunnen helaas niet voorkomen dat de aangekondigde actie gevolgen heeft voor een deel van de patiënten. Belangrijk is dat patiënten in spoedgevallen gewoon bij Rijnstate terecht kunnen. Goede en veilige patiëntenzorg blijft gewaarborgd.