Mannen met bivakmutsen overvallen woning (Filmpje)

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Een bewoonster van een flatwoning aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren is in de nacht van donderdag op vrijdag overvallen. De vrouw werd wakker van gestommel en zag volgens de politie ineens vier jonge mannen in haar slaapkamer staan. Die verzochten haar ‘zich rustig te houden’. Het viertal ging ervandoor met geld en sieraden.

Na het vertrek van de vier ontdekte de bewoonster, volgens de Gelderlander een vrouw van 81, dat haar hele huis was doorzocht. Het kwartet was haar appartement binnengekomen door in te breken. Onderzoek naar de daders door de politie heeft nog niets opgeleverd.

Op het adres is een verzorgingstehuis van Attent Zorg en Behandeling gevestigd.

‘Ze hadden bivakmutsen op’
‘Het waren jonge jongens, dat kon ik wel zien’, zegt de vrouw tegen de krant. ‘Ze hadden bivakmutsen op en een lap voor hun mond. Op straat zou ik ze niet herkennen en een accent is me ook niet opgevallen.

De vier zeiden dat ze van een instantie waren. ‘Een instantie, hoe komen ze op het idee dat ik dat zou geloven!’

De vrouw zegt dat de overvallers geld, pasjes en twee doosjes met juwelen hebben meegenomen.