Doorsnee vermogens van Rozendalers het grootst in GLD

Foto: Pixabay

ROZENDAAL – Het doorsnee vermogen van een huishouden is in de gemeente Rozendaal met 278.300 euro verreweg het grootst van de provincie Gelderland. Rozendaal kende ook de zwakste stijging: 4,8 procent. Dat betekent nog altijd dat de gemiddelde Rozendaler bijna 13.000 euro bij mocht schrijven.

Rheden
In 2018 was het doorsnee vermogen in de gemeente Rheden 27,7 duizend euro per huishouden. Dat is een verandering van 31,3 procent ten opzichte van 2017. Dit jaar was het doorsnee vermogen namelijk 21,1 duizend euro.

Arnhemmers zijn met een gemiddeld vermogen van 6.100 euro juist het armst, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over vorig jaar volgens Omroep Gelderland.

CBS
Bij de berekening van het vermogen kijkt het CBS naar bezittingen zoals bank- en spaartegoeden, en geld in een eigen woning of onderneming. Schulden worden daar weer vanaf getrokken. Daarbij is het gemiddelde van alle soorten huishoudens genomen.

Het doorsnee vermogen van een Nederlands huishouden bedroeg vorig jaar 38,4 duizend euro. Dat is 10 duizend euro meer dan een jaar eerder, maar nog altijd minder dan 10 jaar geleden voor de economisch crisis.