Combinatiefunctionarissen sport, cultuur en geletterdheid blijven actief op basisscholen

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Combinatiefunctionarissen sport & bewegen, cultuur en geletterdheid blijven zeker tot en met 2022 actief voor basisschoolkinderen in Rheden en Rozendaal.

De gemeenten Rheden en Rozendaal verlengden afgelopen maandag samen met de vier scholengroepen in de gemeenten, Cultuurbedrijf RIQQ, Bibliotheek Veluwezoom en Sportbedrijf Rheden hun samenwerking rondom de regeling voor combinatiefunctionarissen.

Daarmee blijft er extra aandacht voor sport, cultuur en (digitale) geletterdheid op alle basisscholen in Rheden en Rozendaal.

Jaarlijks kunnen scholen aangeven op welk gebied zij ondersteuning van de functionarissen wensen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van muziekonderwijs, het verzorgen van lessen mediawijsheid of het organiseren van tussen- en naschoolse sportactiviteiten. Het geld voor de regeling komt van het Rijk, de gemeenten en de basisscholen.

Marc Budel, wethouder Sport en Cultuur, is blij met de samenwerking: “dit alles met het doel de deelname aan sport, bewegen en cultuur te stimuleren én informatievaardigheden en mediawijsheid te ontwikkelen”.