Kasteel Middachten in kerstsfeer (Filmpje)

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

DE STEEG – Landgoed Middachten was 32 jaar geleden het eerste kasteel dat een kerstopenstelling organiseerde. Nu gebeurt het bijna overal, maar dat weerhoudt Middachten er niet van om zijn kasteel ook dit jaar weer om te toveren tot een fonkelend kerstjuweel. Meer dan honderd vrijwilligers zijn deze weken bezig met de voorbereidingen.

Nu de Sint ons land verlaten heeft, kan de blik vol op de kerstperiode. Volgende week is het kasteel vijf dagen lang te bezoeken. In en om het kasteel staan zo’n veertig kerstbomen, die worden versierd onder leiding van een decorateur.

Interieur in kerstsferen gehuld
Niet alleen de buitenkant is dan voorzien van kerstversiering, ook het interieur is volledig in kerstsferen gehuld. In alle kamers zijn versierde kerstbomen en bloemdecoraties te bewonderen. De tafel in de eetkamer wordt gedekt met servies uit de collectie van de familie en overal branden de haardvuren.

Maar voor het zover is draaien de vrijwilligers overuren. Ze maken guirlandes, decoreren bloemstukjes en voorzien tientallen kerstbomen van lichtjes. De voorbereidingen begonnen eind november al.

Hoogtepunt van Kasteel Middachten in kerstsferen moet een speciale lichtjeswandeling in de tuinen rondom het kasteel worden. Deze wordt tijdens de openstelling dagelijks in de avonduren gelopen.