Vijf jaar cel voor gewelddadige overval in Rozendaal

Foto: Omroep Gelderland

ROZENDAAL – Een zestigjarige man uit Arnhem is vrijdag tot vijf jaar cel veroordeeld voor betrokkenheid bij een gewelddadige overval in Rozendaal. Het slachtoffer van de overval was een huisvriend van de Arnhemmer.

De man uit Arnhem beschuldigde de huisvriend eerder van het stelen van munten of geld uit een kluis in de woning van zijn ex-vrouw. Om druk uit te oefenen schakelde hij een 46-jarige man uit Rotterdam in om de huisvriend te bedreigen.

Letsel
De nietsvermoedende man is vervolgens meerdere keren geslagen en liep daarbij ook letsel op. Tijdens de overval is niets buitgemaakt. Uit zijn slachtofferverklaring bleek dat de mishandeling een grote indruk heeft gemaakt op het slachtoffer.

Ook de 46-jarige Rotterdammer kreeg vijf jaar cel van de rechtbank in Arnhem. Een derde verdachte is vrijgesproken omdat er volgens de rechter onvoldoende bewijs is voor zijn betrokkenheid.

De mannen moeten naast hun celstraf ook een schadevergoeding van in totaal bijna vijfduizend euro betalen aan het slachtoffer.