Vrouw van 80 uit Velp overlijdt na aanrijding, politie zoekt doorrijder

Foto: Studio Rheden

VELP – De 80-jarige vrouw uit Velp die vrijdagmiddag zwaargewond raakte bij een ongeval in Doesburg op de N317, is aan haar verwondingen overleden. Dat meldt de politie.

De vrouw zat samen met drie anderen in een auto die op de N317 werden aangereden door een andere auto. Hun voertuig raakte van de weg en sloeg over de kop. De 80-jarige vrouw werd aanvankelijk met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed zij later. De andere inzittenden van de auto raakten ook gewond.

Politie zoekt veroorzaker
De veroorzaker van de botsing ging er meteen vandoor. Mogelijk was er opzet in het spel, aldus de politie. Met deze mogelijkheid wordt rekening gehouden op basis van getuigenverklaringen en de verklaringen van de andere inzittenden van de auto van het slachtoffer. De doorrijder heeft bij de aanrijding sporen van de auto achtergelaten. Deze worden nog onderzocht.

De politie hoopt dat er nog getuigen zijn die mogelijk het ongeval of de vluchtende auto hebben vastgelegd met een camera in de auto, een zogenoemde dashcam. De auto van de doorrijder zal waarschijnlijk flink beschadigd zijn en dus zijn opgevallen. Het gaat vermoedelijk om een donkere stationwagen.

De politie hoopt uiteraard ook dat de automobilist zich alsnog zelf meldt.