Spectaculaire beelden van kraak: Velpse juwelier zoekt daders (filmpjes)

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Juwelier Paul van Zeeland heeft beelden online gezet van de roof in de winkel aan de Arnhemsestraatweg in Velp. Op de beelden is te zien hoe puin, splinters en stof ineens de winkel invliegen, waarna twee dieven tekeer gaan in de juwelierszaak.

De daders gebruikten een explosief om het rolluik te forceren. Dat lukt blijkbaar, waarop de daders nog een vitrine omver smijten en de winkel binnenstormen. Vervolgens lijken de twee doelgericht te werk te gaan; één dader begint meteen spullen weg te graaien.

Tevergeefse trappen tegen rolluik
Op een ander camerabeeld is te zien dat dader nummer twee naar achteren loopt en daar tot viermaal toe met volle kracht tevergeefs tegen een rolluik trapt. Daarna probeert hij nog een raam te vernielen, maar ook dat mislukt. Daarna richt hij zijn aandacht op andere zaken.

De eerste camera laat zien dat de twee rovers verder gaan met hun strooptocht door de winkel. Zij maken zich even later uit de voeten.

De politie spreekt van drie verdachten die na de kraak wegliepen in de richting van de Larensteinselaan en het spoor. Twee daders gingen in het zwart gekleed en één in het grijs. Zij droegen twee zwarte tassen met zich mee. Een politiehelikopter hielp met het zoeken naar rovers, maar vooralsnog zonder resultaat.