Jubilerend AD6-team uit Rheden organiseert groot Posbank-evenement

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

RHEDEN – De kogel is door de kerk. Er komt dit jaar een groot sportevenement op de Posbank. Organisatie is in handen van Team PA uit Rheden. Dat team neemt dit jaar voor de tiende keer deel aan de Alpe d’ HuZes in Frankrijk. Met de Posbank Challenge hopen ze het evenement een klein beetje na te bootsen in Nederland.

Op zaterdag 4 april moet het gaan gebeuren. Dan staan er op en rond de Posbank verschillende routes uitgepijld. Fietsers, mountainbikers, wandelaars; ze komen allemaal aan hun trekken. Net als bij de grote broer in Frankrijk kan die route tot zes keer worden afgelegd. Daarbij moet flink geklommen worden. Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Zo heeft het team een dikkebandenrace in het leven geroepen en een speciale obstacle run samengesteld.

Posbank Challenge voor het goede doel
Komende zomer staan meer dan 35 leden van Team PA aan de start van de vijftiende editie van de Alpe d’ HuZes. Net als bij dat evenement draait het op 4 april in Rheden allemaal om het ophalen van zoveel mogelijk geld voor het onderzoek naar kanker.

Voor het slotstuk van de dag hebben de leden Maarten Tjallingii weten te strikken. Hij schitterde tijdens de Giro d’Italia een aantal jaren terug nog op de Posbank, toen die tocht daar voorbijkwam. Hij zal het team tijdens een speciale supportersrit naar boven begeleiden en alle deelnemers van de dag kunnen daarbij aansluiten.

De voorbereidingen van het Rhedense team richting de Alpe ‘d HuZes zullen de komende maanden regelmatig terugkeren bij Omroep Gelderland. Een verslaggever zal als lid van het team meefietsen om de vijftiende editie van het evenement in de zomer vanuit het hart van het team te kunnen vastleggen.