Schaapskudde is op zoek naar vrijwilligers

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Enkele weken geleden werd bekend dat de initiatiefnemers van het Schaapscheerdersfeest in Rheden stoppen. Het is nog steeds niet duidelijk of Rheden deze zomer weer opnieuw een Schaapscheerdersfeest krijgt.  En vandaag werd bekend dat ook de Rhedense Schaapskudde problemen heeft.

Bij de Schaapskudde zijn ze hard op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen met  bij evenementen, zoals de jaarlijkse Lammetjesdag en het Schaapsscheerdersfeest. En daarnaast zoeken ze ook mensen die werkzaamheden willen doen rond de schaapskooi.

De kudde bestaat sinds 1963 en is een van de weinig overgebleven kuddes met herder én oude potstal. De Kudde begraast al meer dan 56 jaar de Rhedense heide rondom de Posbank. De heide blijft daardoor groeien en bloeit bijna ieder jaar. Reptielen, insecten en vogels komen daardoor graag naar de heide.